söndag , juni 16 2024
Home / Svenskar i Barcelona / Möt Karl Viktor – bartender, kiropraktor, café-ägare – nu grafisk designer & illustratör!

Möt Karl Viktor – bartender, kiropraktor, café-ägare – nu grafisk designer & illustratör!

Berätta lite kort om just DIG?

Jag heter Viktor och är 31 år gammal. Bytte Motala mot Barcelona sommaren 2006 och där har jag blivit kvar. Här har jag hunnit med att jobba som bartender, plugga kiropraktik, öppnat och drivit ett café för att nu ägna mig åt grafisk design och illustration.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?
11 år snart. Herregud.

Varför valde du just Spanien/Barcelona?

Det var min gamle vapenbroder Martin och jag som bestämde oss för att flytta ner till Barcelona. Vi var 20 år gamla och kände oss otroligt otillfredsställda med det monotona Motala-livet. Om jag inte minns fel så valde vi mellan London och Barcelona där det sistnämnda kändes bra mer exotiskt. Egentligen visste vi ingenting om Barcelona innan vi kom hit, och kunde än mindre språket. Boende löstes genom att vi gav en kvinna (som jag hittat på internet) 150 euro i utbyte mot att hon hittade ett boende åt oss. Otroligt nog blev vi inte blåsta och flyttade in i en lägenhet med ca 15 andra personer från hela världen.

Jag hade aldrig trott att jag skulle bli kvar här nere så pass länge.

Vad har varit svårast med karriären/flytten/integrationen i Spanien?

Bristande spanska och katalanska kunde göra livet väldigt komplicerat till en början. Jag hade tur som tidigt lyckades skaffa många katalanska vänner som jag hållit ihop med genom åren.

Visst blir man fortfarande irriterad på hur slarvigt saker och ting görs och hur lång tid allting ska ta men man vänjer sig.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig?

Planerna är att utvecklas och växa inom grafisk design och illustration för att kunna försörja mig helt och hållet som frilansare. Förutom att jobba med de projekt som trillar in så håller jag på att utveckla en webbsida med grafiskt material för hälsokliniker.

Även om jag nog alltid kommer att ha Barcelona som bas så börjar jag bli väldigt sugen på att röra på mig, se lite nytt och även spendera lite mer tid i Sverige.

Tre saker du saknar från Sverige:

Den trygghet man känner där.
Familj och vänner såklart.
Hårda tacoskal. (Någon som vet var man kan hitta det?)

Tre saker du INTE saknar:

Vädret.
Vintermörkret.
Systembolaget.

Dina 3 smultronställen i Barcelona?

Babia (Bar/Taverna i närheten av katedralen)
Carretera de les Aigües
Plaça Sant Felip Neri

Vad tycker du om nätverk som SIB?

För nyinflyttade är det ju ett suveränt sätt att få tag på information, be om råd och skapa kontakter och vänner. För en gammal Barcelona-dinosaurie som mig själv är det ju perfekt för att nå ut med sin verksamhet.

SIB kan varmt rekommendera Karl Viktor som  är snabb, flexibel, och lätt att ha att göra med. Han kan tolka och skapa från även de mest diffusa av briefer… karlviktor.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *