söndag , juni 16 2024
Home / kvinnor / Liztiga Liz Lindvall om Livet som Frilansare i Barcelona…
liz-lindvall

Liztiga Liz Lindvall om Livet som Frilansare i Barcelona…

Berätta lite kort om just DIG/Ditt företag?

Jag är skribent, frilansjournalist, fotograf, bloggare och digital copywriter och skriver för olika dagstidningar, magasin och tidskrifter i Sverige och Svenskfinland.

I nästan tio år har jag jobbat som reporter och kulturskribent på olika redaktioner, men när jag flyttade hit så tog jag steget och startade upp mitt eget och blev frilansare.

Främst handlar mina artiklar om litteratur, film, politik, mat, vin och resor men jag är nyfiken på det mesta. På min blogg www.liztigt.com tipsar jag om saker att se och göra i Barcelona men den handlar även om mitt liv, tankar och funderingar och hur jag upplever tillvaron här.

Jag har skrivit ett flertal faktaböcker i sammarbete med fotografer, kockar och olika entreprenörer och som digital copywriter hjälper jag företag att göra upp en strategi och att hitta sin unika röst i olika sociala mediekanaler.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

– I fyra år nu. Jag kan inte fatta det. Jag tycker det gått jättesnabbt.

Varför valde du just Spanien/Barcelona?

Kärleken. Både till staden och till en kille som jag träffade när jag var här våren 2010. Det var meningen att jag skulle bo hos en ”couchsurfare” men han blev sjuk och jag blev tipsad om att bo hos hans kompis Edu istället.

Vi pratade hela natten och har fortsatt prata sedan dess. Numera är han min man och vi har en dotter på två år och en till bebis på väg. Leverans i slutet av januari.

Vad har varit svårast med att starta eget utomlands, flytten eller integrationen i Spanien?

– I början satt jag främst hemma och skrev, vilket kan bli lite ensamt ibland och det är lite svårare att komma in i samhället när man inte har kollegor och en arbetsplats att gå till. Men nu har jag sökt mig till olika co-workings och lärt känna både spanska och andra internationella journalister och fotografer.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig/ditt företag?

– Jag hoppas uppdragen fortsätter att rulla in och är sugen på att göra reportage om människorna bakom nyheterna här i Spanien. Det är deras historier som intresserar mig. Dessutom vill jag utveckla bloggen ännu mer, få igång fler sammarbeten, fortsätta att som copywriter hjälpa företag med deras närvaro på nätet och få lite tid över för mina egna, personliga skrivprojekt.

Tre saker du saknar från Sverige. Tre saker du INTE saknar?

– Jag saknar mina nära och kära, tystnaden och att på ett självklart sätt känna mig en del av ett större sammanhang.

– Jag saknar inte mörka och gråa novemberdagar, dyra restaurangpriser och att bli kategoriserad som människa enligt svar på frågor om var jag bor och vad jag jobbar med.

– Fast egentligen är jag ju inte är svensk. Jag kommer från Åland och mitt pass är finskt. Men eftersom mitt modersmål och arbetsspråk är svenska och min finska rätt så knacklig så har jag sökt mig till svenska nätverk. Dessutom har jag bott många år i Sverige. Först som student i Uppsala och senare i Stockholm, där jag bland annat jobbade på Moderna museet och Riksteatern.

Vad tycker du om nätverk som SIB?

– Att det är så bra att det finns. Det är så praktiskt att ha så mycket information samlat på ett och samma ställe och det känns bra för mig att ha tillgång till ett svenskt nätverk här i Barcelona.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *