onsdag , april 17 2024
Home / Nöje / Restauranger / Sara & Victoria testar: Auto Rosellon

Sara & Victoria testar: Auto Rosellon

Nya restaurangen Auto Rosellon i Eixample är ett sådant där ställe som man vill göra till sitt vardagsrum. Ni vet, man går in och känner sig direkt som hemma och sen vill man aldrig gå därifrån. Auto Rosellon skulle utseendemässigt sett lika gärna kunnat ligga i Stockholm och där brukar liknande restauranger beskrivas som “kvarterskrog med ambitioner” och det stämmer faktiskt ganska bra även här. Lokalen är industriell och stilren med vitt kakel, mässingsdetaljer och betonggolv men känns ändå varm och mysig. Framför kockarna i det öppna köket ligger bröd, frukt och grönsaker som ett vackert stilleben och ger en ledtråd till vad som komma skall.

Maten som serveras tillagas med kärlek och kvalitetsråvaror som är närodlade, i säsong och som inte varit frysta. Det märks. Många rätter har man sett förut men Auto Rosellon har lyckats ge dem en egen twist. Rätterna på menyn är tänkta att delas och det finns mycket att välja mellan. Öppettiderna sträcker sig från frukost till middag utan avbrott och menyn anpassas under dagens måltider. Vi åt bland annat en Eggs Benedict som var bland den bästa vi har testat, en Ceviche med maracuyakräm som också ligger på topp tre of all time och en Carpaccio som kocken kommer och bankar ut framför näsan på gästerna. Succé!

brunch_autorosellon_eggs_benedict_salmorejo

brunch_autorosellon_ceviche_figsalad

brunch_autorosellon_carpaccio

Sedan var det desserterna. Herrejösses. Vi testade både deras chokladmousse med grädde och en “dekonstruerad” tårta med krispig kakbotten, ricottakräm och ungsbakade, karamelliserade nektariner. Absolut helt omöjligt att utse en vinnare av de två.

brunchautorosellon_dessert

Priser:
Rätter mellan 9,50€ och 16,50€, dessert 6€/st

Så vad tyckte vi?

  • Mat 5
  • Miljö 5
  • Service 4
  • Total 5
  • In short; Avslappnad trendig restaurang där maten, speciellt desserterna, borde komma med varningstext, så god är den!

Saras kommentar: Härligt ställe där man kan hänga morgon som kväll, enkel meny med fräscha smaker.

Victorias kommentar: God vällagad mat, snyggt ställe, lagom dryg personal, det här blir lätt mitt andra hem.

Auto Rosellon
Adress: Calle Rosellón 182, 08008 Barcelona
Telefon: 938 53 93 20
Facebook: www.facebook.com/Auto-Rosellon

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *