söndag , juni 16 2024
Home / Barn i Bcn / Skidåkning i Andorra med barn

Skidåkning i Andorra med barn

I Andorra finns 2 skidområden, Grandvalira och Vallnord. Vi valde att åka till Grandvalira och byn ”El pas de la casa” som ligger knappt 3 timmar från Barcelona. ”El pas de la casa” är en partyby och vårt hotell Hotel de les pistes hade en DJ på terassen när vi kom dit. Men det var ändå väldigt barnvänligt och låg precis i backen. En hel del skidshopping och taxfree finns också i byn och endel bra restauranger t.ex den som ligger i botten på hotellet.

Knappt 20 min bort ligger Grau Roig som är en skidort med skidskola för alla åldrar och nivåer. Barn mellan 3 och 12 år kan lämnas in på skidskola mellan 9 och 16.30 och för de små finns dagis.

Det finns hundsläde och snöskoter att hyra men vi köpte ett par pulkor istället och det tyckte barnen var jättekul!

 

Soldeu verkar vara en lite lugnare by och den är jag lite sugen på att prova nästa gång. Vi har provat Les Angles i Frankrike och Baqueira – Beret i Spanien förut och Baqueira är en jättemysig by och bra skidåkning men lite jobbigt långt bort när man har gnälliga ungar i bilen. I Andorra finns också ett SPA som heter Caldea som är värt ett besök, barn från 5 år får gå in. Annars finns flera utomhusbad, varma källor, t.ex Bains de Llo eller Bains saint thomas som även mindre barn får gå på.

 

Man kan åka buss och tåg till Andorra men vill man ta sig runt på ett smidigt sätt så rekommenderas bil. Alla tidsangivelser här är också för bil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *