söndag , juni 16 2024
Home / Arkiv / Vintern är inte över! 3 skidorter du inte vill missa.

Vintern är inte över! 3 skidorter du inte vill missa.

Barcelona är ju så underbart men snö får vi inte ofta. Senast det snöade var i mars 2010. Folk började skrika och springa ut på gatorna. Det blev totalt kaos i trafiken och folk åkte runt med snögubbar på taken på bilarna. I morgon ska det snöa på platser som inte vanligtsvis får snö och Val d´aran ska få 35 cm men här i Barcelona får vi nog bara regn för denna gången.
Bilder från Barcelona i snöstorm mars 2010
grannevada3 grannevada2 grannevada

 

La Molina

2 timmars biltur från Barcelona ligger La Molina. Spaniens första skidlift och skidskola. 67 km backar uppdelat på 61 pister och den största half-pipen i Pyrenéerna.

De har skidskola och dagis för de minsta barnen. Eftersom La Molina ligger så nära Barcelona brukar det vara mycket folk och kan lätt bli kö i lifterna.

Masella

Nära till Frankrike och Andorra på norra sidan av Tosa d´Alp med utsikt över Cerdanya ligger Masella bara 90 minuter från Barcelona.

Baqueira-Beret

Spaniens största och mest välbesökta skidort. Med 153 km pister och runt 4 timmars bilfärd från Barcelona är den väl värt besväret att ta sig till. Här finns flera jättemysiga byar med pittoreska restauranger som bjuder på raquelette och annat gott.

Grandvalira

198 km pister, skidskola och dagis för de minsta och mycket aktiviteter såsom hundsläde och annat.

Här kan du läsa lite mer om Grandvalira och Grau Roig.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *