tisdag , juli 23 2024
Home / Nöje / Restauranger / Sara & Victoria Testar: Aiueno

Sara & Victoria Testar: Aiueno

Aiueno är en snygg japansk restaurang som ligger i Eixample. Inredningen drar åt det Skandinaviska hållet och som svensk känner man sig som hemma bland ek, stram (men mysig) estetik och öppet kök. Maten är japansk med modern touch och lite småspanska influenser. Personalen är trevlig, korrekt och tillmötesgående och Aiueno har alla förutsättningar att vara en angenäm upplevelse.

Det var med ganska stora förväntningar vi gick till Aiueno, men besvikelse är bara förnamnet på vår upplevelse. Saras entrecote gick inte att tugga och fick skickas ut och Victorias misolax var snustorr och fastnade i gommen (den trillade så småningom ner). Smaken var där men inte genomförandet.

Eftersom vi blivit rekommenderade denna restaurang från flera håll, även från kockar, beslutade vi oss för att ge den en andra chans. Den upplevelsen blev tack och lov annorlunda. Maten var vällagad och smakerna satt där de skulle. De mest framstående rätterna var förrätten med sauterad lök, räkor och svamp i buljong med ett pocherat ägg på toppen, samt en juicy och smakrik teriyakikyckling. I Aiuenos Menu del día ingår även sushi som alternativ och det är en prisvärd sushi. Förutom dagens meny har erbjuds a la carte samt en avsmakningsmeny på lunchen. Aiueno är även öppet kvällstid.

Priser: Menu del día för 14,90€

sara_larsson_aiueno_japanese_restaurant_eixample_barcelona_1

sara_larsson_aiueno_japanese_restaurant_eixample_barcelona_2

Så vad tyckte vi?

  • Mat 3
  • Miljö 3
  • Service 4
  • Total 3
  • In short; Trevlig, prisvärd japan med ojämnt kök.

Saras kommentar: Prisvärt ställe för lunch, men om du testar entrecoten är det på eget bevåg.

Victorias kommentar: Snyggt ställe och smakmässigt bra mat men otroligt ojämn kvalitet. Det är ju alltid kul om man kan tugga maten så jag skulle inte lägga ett viktigt affärsmöte eller en het dejt här…

Aiueno
Adress: Calle Rosellón 296, 08037 Barcelona
Telefon: 933 28 37 11
Instagram: @AiuenoBcn

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *