onsdag , april 17 2024
Home / Nöje / Restauranger / Sara & Victoria testar: LeccaBaffi

Sara & Victoria testar: LeccaBaffi

Nyligen öppnade delin LeccaBaffi (vilket betyder något i stil med ”så gott att man slickar mustachen” på italienska) på en mysig chaflan i Eixample. Det är en take away- och delikatessbutik där man även kan få sig ett glas vin och något gott att äta. Lokalen ger ett härligt urbant eko av New York, med framtagna tegelväggar blandat med deisgnade lampor, snygga förpackningar och personal med glimten i ögat. Och självklart har de mustasch…

Här hittar man givetvis pizza och inte vilken pizza som helst, utan pizza med surdegsbotten. Det finns flera varianter med olika topping (vi rekommenderar varmt den med tryffel!) och de varierar utifrån säsong och tillgång. De erbjuder även charkuterier och italienska ostar (missa inte den rökta buffelmozarellan!) samt traditionella rätter som lasagne. Till dessert finns godsaker som tiramisu och panetone som marinerats i sju olika viner och som serveras med en gudomlig mascarponekräm.

Killarna på LeccaBaffi använder och säljer bara ”toppkvalitet och uppåt” i sin deli. Allt är givetvis italienskt och på hyllorna trängs pasta, balsamvinäger och andra delikatesser som i kvalitet liknas vid Ferrari och Lamborghini (de är något patriotiska av sig).

Trots att stället är relativt nytt har de redan fått en trogen kundkrets och under de timmar vi satt där (det är lätt att fastna på LeccaBaffi) var det en härlig stämning i lokalen och en strid ström av Barcelonabor som kom förbi för att inhandla sin middag. Det är ett perfekt ställe att slinka förbi på ett glas vin och en pizzaslice. Mot slutet av februari 2017 öppnar de även en italiensk restaurang vägg i vägg och vi fick en sneak peak på ritningarna och lokalen och vi spår en succé!l

italian_deli_lecca_baffi_barcelona1

deli_italian_lecca_baffi_barcelona2

Så vad tyckte vi?

  • Mat 3
  • Miljö 4
  • Service 5
  • Total 4
  • In short; Charmig Italiensk kvalitets take away- och delikatessdeli med produkter av toppkvalitet och härlig miljö.

Saras kommentar: Med ett glas Chianti i handen kommer känslan smygande av att jag sitter på en bar i little Italy i New York.

Victorias kommentar: Man ska ha klart för sig att ett besök på Leccabaffi innebär kolhydratsbonanza av guds nåde. Men med en sån tryffelpizza, who can resist?!

LeccaBaffi
Adress: Carrer Valencia 341, 08009 Barcelona
Telefon: +34 935 28 76 93
Facebook: www.facebook.com/LeccaBaffiBCN

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *