söndag , juni 16 2024
Home / kvinnor / Jennie Dalgren och barnen i Barcelona hackar vidare med Kids Hack Club!

Jennie Dalgren och barnen i Barcelona hackar vidare med Kids Hack Club!

Efter intervjun med Jennie Dalgren, grundare av Kids Hack Club, förra hösten checkar vi in och kollar läget…

Hej Jennie! Hur har det gått med ditt projekt sen du deltog i vår SIB intervju förra året?

Bara fint! Efterskolan-klasserna har kommit igång och vi finns just nu på två ställen. Vi samarbetar med The Olive Tree School i Sant Pere de Ribes nära Sitges och har fått tag på en egen studio i Poblenou där vi har klasser varje vecka. Just nu har vi ca 40 barn mellan 4-15 år som har lektioner med oss. Vi hade också summer camp under två veckor i Juli där vi skapade med teknologi och annat hela dagarna. Fantastiskt roligt!

Hur ser framtidsplanerna ut för dig? Kommer du att stanna i Barcelona?

Planen är absolut att stanna i Barcelona. Just nu håller jag på med förberedelser inför nästa termin och vi hoppas på att kunna starta upp på ett ställe till i Januari! Vi trivs jättebra i staden och med livet här. Anmälningarna har redan börjat för nästa termins klasser men det finns fortfarande platser kvar i de flesta grupper.

Hur tycker du Barcelona och livet här har förändrats positiv eller negativt sen vi hördes sist?

Positivt är ju att Kids Hack Club har kommit igång och fått såpass bra gensvar som det har. Många är intresserade och det känns som det finns ett stort behov av programmering och digitalt skapande. Så länge det inte erbjuds på en daglig basis i skolorna så behövs ju klubbar som vår. I övrigt har jag såklart kommit in mer i livet och vardagen i Barcelona, träffat många fantastiska människor och lever ett härligt och rätt så avslappnat liv.

Lever verkligheten i Spanien upp till dina förväntningar?

Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar när vi flyttade hit, mer än att vi (jag och min sambo) var ganska så färdiga med Sverige och ville ha en förändring i livet. Här handlar inte allt om vilket jobb man har eller vilken bil man har eller vem man är vän med. Här är det livet som är viktigt. Att ha roligt, slappna av, träffa människor man tycker om och ta vara på dagarna. Det passar oss mycket bättre. Vi trivs som sagt toppenbra här och vi blir kvar ett bra tag till!

Hur har SIB och intervjun varit till nytta för dig?

SIB är en jättebra plattform. Jag får hjälp och tips kring företagande, boende, sjukvård och var man hittar olika varor och bra restauranger. Det har också varit ett sätt för mig att nå ut till svenska familjer som är intresserade av teknologi och utbildning samt att jag träffat många spännande personer genom SIB.

Om du vill veta mer om Kids Hack Club, kan du hitta och följa dem här:

Hemsida: kidshackclub.com
Facebook: facebook.com/kidshackclub
Instagram: @kidshackclub

Eller signa upp till klasserna direkt här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *