onsdag , april 17 2024
Home / Nöje / Restauranger / Sara & Victoria Testar: Koku Kitchen Ramen

Sara & Victoria Testar: Koku Kitchen Ramen

Restauranger som serverar ramen poppar upp lite överallt nuförtiden. Koku Kitchen Ramen har funnits i två år och kan därmed anses vara gamla i gemet. Koku Kitchen Ramen ligger på en liten mysig bakgata i Gótico och är definitivt ett av de bättre ställena. Under paraplyet Koku finns även Koku Kitchen Buns som ligger i Born och det helt nyöppnade Koku Ramen & Gyoza bar som ligger i dess källare.

Inredningen är enkel och träbaserad och det är en hipp men avslappnad miljö man kliver in i. Publiken är internationell och medelåldern mellan 25 och 35 år. På menyn finns några enklare starters, tex edamamebönor men fokus är på de fem olika ramen som erbjuds. Det finns ett gäng tillbehör att pimpa sin ramen med samt fem desserter. That’s it. Men det behövs inte mer.

Vid tillfället för detta test åt vi Menu del día som innebär dryck, ramen och en sallad eller en dessert. Vi började med en sallad med sesamdressing och testade sedan en vegetarisk spicy ramen och en misoramen med fläskkött. Buljongerna är goda och det märks att de har kokat ihop i många timmar. Den vegetariska ramen innehåller, förutom nudlar, tofu, kimchi, svamp och nitamago, de underbart goda löskokta och marinerade äggen som är så typiska för ramensoppor. Den vegetariska spicysoppan var en riktig fullträff! Misoramen med fläskkött innehåller tofu, bitar av fläskkött samt nitamago och var god men inte riktigt lika vass. Skålarna med soppa är riktigt stora så man behöver inte oroa sig för att inte bli mätt (Victoria hade matkoma hela eftermiddagen)! Vetenudlarna som används på Koku är ekologiska och det går att få risnudlar istället för de som är glutenintoleranta. Till dessert valde vi en himmelsk banoffeekaka med jordnötter och grädde.

Det ska erkännas att det inte är helt enkelt att äta ramen, man slabbar och slurpar en hel del men det gör nästan upplevelsen bättre. På Koku har de till och med en uppmaning på väggen om att man ska slurpa, låta och smacka när man äter sin ramen. Och det gör man, vare sig man vill eller inte.

Pris: Menu del día 11,90€

koku_kitchen_ramen_barcelona1

koku_kitchen_ramen_barcelona_3

koku_kitchen_ramen_barcelona

koku_kitchen_ramen_barcelona_4

Så vad tyckte vi?

  • Mat 4
  • Service 3
  • Miljö 3
  • Total 3
  • In short; Asiatisk snabbmat när den är som bäst. Gott, kul och härligt men någon sexig första dejtenmat är det inte. Eller så är det precis vad det är…

Saras kommentar: Ramensoppan värmer upp dom mest frusna själar, alltså den perfekta pick-me-up maträtten.

Victorias kommentar: Bästa sättet att tina upp sig såhär på höstkanten är att slurpa i sig en ramensoppa. Men tips från coachen; ta med haklapp!

Koku Kitchen Ramen
Adress: Carrer d’en Carabassa 19, 08002 Barcelona
Telefon: 933 15 64 11
Facebook: facebook.com/kokukitchenbarcelona

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *