tisdag , maj 21 2024
Home / Nöje / Restauranger / SARA & VICTORIA TESTAR: PAPPA SVEN

SARA & VICTORIA TESTAR: PAPPA SVEN

Som utlandssvensk längtar man ibland efter svensk mat och då kan man ta sig till lite vad som helst. Som att äta IKEAs köttbullar. Vi som bor i Barcelona har dock ett betydligt bättre alternativ att tillgå, nämligen den lilla restaurangen Pappa Sven i Sant Antoni. På Pappa Sven serveras traditionell svensk mat på ett uppdaterat och mycket vackert (och Instagramvänligt…) sätt.

Pappa Sven drivs av Nina Olsson som har haft restaurangen i över sex år och hela tiden utvecklat och anpassat utbudet. Tvärtemot vad man kanske kan tro så består publiken till 85% av spanjorer, det är alltså främst lokalbefolkningen som kommer för att mumsa på köttbullar, sill, snaps och annat gott.

Vi testade delar av kvällsmenyn och vi är imponerade! Kockarna har verkligen hittat essensen i de svenska smakerna och gjort något nytt och roligt med dem. Som exempelvis den svenska cevichen med kummel, räkor och pilgrimsmussla där man använt ättika istället för citrus för att syra fisken och där smaken får oss att tänka på midsommar, matjessill och svensk sommar (dvs good times).

pappa_sven_barcelona_slider

Det första som landade på vårt bord var Pappa Svens variant av en Ferrero Rocher-boll, men här består bollen av anklever som är dragerad med choklad och hasselnötter. Inte så svenskt, men ack så gott! Andra rätten, utan tvekan favoriten, var en variant på en klassisk silltallrik. Alla klassiska tillbehör är med; rödlök, ägg, potatis, men serverat på ett nytt sätt; äggen som en äggkräm, potatisen i form av en potatiskrutong, löken vackert picklad. En annan favorit var hjortfilén med karljohansvampskräm, palsternacksgryn och en sky på enbär och lingon.

pappa_sven_barcelona_5

pappa_sven_barcelona_sara_larsson

pappa_sven_barcelona_1

Är du sugen på klassisk husmanskost är Pappa Sven ändå stället för dig. På luncherna serveras nämligen rätter som kalv i dillsås, kalops, köttbullar och kålpudding. I restaurangen finns en liten “butik” där man kan köpa med sig ägg från Ninas höns(!) samt svenska produkter som Marabouchoklad, lingon, turkisk peppar och restaurangens eget sirapsbröd. Det där brödet är värt en egen kärlekssång, herrejesus så gott det är. Nu till julen finns det även glögg, sill och annat som hör julbordet till. På tal om julen tar Pappa Sven redan emot bokningar för julbord och ett tips är att hugga ett bord redan nu om ni vill få plats.

Priser:
Varmrätter 12,50-22€
Efterrätter 1,50-7€

pappa_sven_barcelona_3

Så vad tyckte vi?

  • Mat 5
  • Miljö 4
  • Service 5
  • Total 5
  • In short; Som om en trendig restaurang från Vasastan i Stockholm hade landat i Barcelona. Topp!

Saras kommentar: Grymma smaker som transporterar mig direkt till mammas kök!

Victorias kommentar: Härligt att se denna höga nivå av svensk matlagning i Barcelona! (Måste dock utfärda en varning för Ninas hemmagjorda flädersnaps… Livsfarligt god!)

Pappa Sven
Adress: Carrer de Villaroel 22, 08011 Barcelona
Telefon: +34 932 92 82 39
Facebook: facebook.com/Pappa-Sven

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *