tisdag , juli 23 2024
Home / Nöje / Restauranger / Sara & Victoria Testar: Teresa Carles

Sara & Victoria Testar: Teresa Carles

De flesta känner vid det här laget till Flax & Kale som ligger i Raval nära Plaza Universitat, men färre har testat Teresa Carles första restaurang som faktiskt är döpt efter henne själv. Till skillnad från sin flexitarianska lillasyster är allt på Teresa Carles strikt vegetariskt med många veganska och glutenfria alternativ. Restaurangen är mysigt inredd och känns ombonad på ett sätt som Flax & Kale inte riktigt lyckas med. Det märks att det är ett populärt ställe och under vårt besök är det konstant kö till borden så ett hett tips är att komma innan den spanska lunchruschen.

Teresa Carles erbjuder en mycket prisvärd Menu del día samt a la carte. Rätterna är alla vegetariska men tillagade på ett sätt som gör att inte ens envisa köttälskare märker att de inte har kött på tallriken. Vi valde denna gång att inte äta dagens meny utan åt rätter från a la carte-menyn. Valet föll på ‘Verde que te quiero verde’ risotto, en vacker risotto gjord på havre istället för ris och smaksatt med bland annat roquefort-ost och karameliserade valnötter (Victoria dagdrömmer ibland om denna rätt) samt ‘Portobello Freak & Do’, en vegansk och glutenfri gryta med bland annat portobellosvamp. Ska vi vara ärliga så hade grytan utseendet emot sig men den vann ändå våra hjärtan, smakerna satt som en schmäck.

Det finns många desserter att välja mellan, även glutenfria och veganska. Vi föll för den chokladiga ‘Vegan Selva Negra’ samt ‘Vegan Mille-feuille’ med bär. Desserterna var onekligen goda (Hej sötsug!) men höll tyvärr inte riktigt samma nivå som de andra rätterna. Man får kanske trösta sig med att de inte innehåller raffinerat socker och var veganska…

Priser:
Varmrätter 11-13,50€
“Menu del día” 10,50€ (+3,95€ med dessert)

teresacarles_raval_barcelona

Så vad tyckte vi?

  • Mat 4
  • Miljö 3
  • Service 4
  • Total 4
  • In short; Det perfekta stället att introducera vegetarisk mat till din inbitna köttätarvän. Här undrar ingen “och var är biffen…?”.

Saras kommentar: Familjen Carles-Barri har ändrat Barcelonas veggiescen, fräscha och moderna grönsaksbaserade rätter är rätt i tiden!

Victorias kommentar: Tror du också att vegetarisk mat är tråkigt och bara består av sallad? Gör då ett besök på Teresa Carles och återkom!

Teresa Carles
Adress: Carrer Jovenallos 2, 08001 Barcelona
Telefon: 933 17 18 29
Facebook: TeresaCarles

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *