tisdag , maj 21 2024
Home / Nöje / Restauranger / Sara & Victoria Testar: Lulu

Sara & Victoria Testar: Lulu

På gränsen till Barceloneta nere i El Born hittar man Lulu som kan beskrivas som ett café som är en bar som är en liten restaurang. Lokalen är liten och full av trädetaljer och gröna växter vilket ger en personlig touch och utanför återfinns en nästan lika grön uteservering med värmande filtar. Viben är ung, snygg och hipp, det gäller såväl personalen som publiken.

På Lulu strävar man efter att servera internationell och ekologisk mat som är lokalt sourcad. De lagar allt själva från grunden och maten är utan raffinerat socker. Här kan du beställa allt ifrån smoothiebowls och chia pudding till sallader och toasts med avokado eller hummus. Det serveras också kul cocktails med namn som “Veggie Porn Star” eller “Gipsy Soul” (även de i viss uträckning ekologiska). Kvaliteten på allt som serveras på Lulu är hög och det märks i smakerna. Brödet kommer till exempel från Baluard, ett av få bagerier i staden som faktiskt bakar sitt eget bröd på plats. På menyn finns även den hypeade Matchalatten och den går att få med olika sorters vegetabilisk mjölk.

Vi åt en sen frukost på Lulu och blev inte besvikna. Avokadomackan är stoooor (man kan helt klart dela en portion) och serveras med ett kokt ägg på toppen, lite ovanligt men gott. Vi åt också en picture perfect gröt som var väldigt god men kanske i sötaste laget för två saltgalningar från Sverige. Victoria, som är en välkänd smoothieälskare, tyckte att smoothien Choco Love (pimpad med kaffe) var en skänk från ovan och bland de godaste smoothies hon testat, Sara tyckte att den fick “vuxen poäng” för att den inte var för söt. Vi kunde iallafall komma överens om att den var extremt god.

lulu_cafe_born_appetite_and_other_stories-38

lulu_cafe_born_appetite_and_other_storiesslider
Så vad tyckte vi?

    • Mat 4
    • Miljö 3
    • Service 4
    • Total 4
    • In short; För en god och trendig måltid med fräsch och hälsosam mat – gå till Lulu!

Saras kommentar: Lulu är perfekt för en mysig långfrukost mitt i veckan eller why not en brunch på helgen?

Victorias kommentar: Ett ställe som erbjuder smoothiebowls måste älskas och uppmuntras! Är du mer English breakfast typen ska du kanske välja ett annat ställe…

Lulu
Adress: Av. del Marquès de l’Argentera, 7, 08003 Barcelona
Telefon: 933 15 01 73
Facebook: facebook.com/barcelona.LULU

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *